Erastely

Jahtikauden avaustunnelmia

Blogijulkaisut ovat harventuneet ja tulevat olemaankin syksyn harvaksellaan - syynä tietysti jahtikausi. Nyt hankitaan luomulihat ensivuodeksi pakkaseen.

Kausi on siis avattu - omalla kohdallani 31. kerran. Edelleen kauden avaus jänskätti niin paljon, ettei edeltäneenä yönä uni juuri silmään tarttunut.

Kyyhkyjä oli ruokittu kuukauden päivät ja parhaimmillaan syömässä oli noin 200 kyyhkyä - tosin moisista määristä ei ollut enää jahtikauden alussa merkkiäkään. Liekö mustikat maistuneet herneitä mieluummin. Aamu valkeni kosteissa merkeissä. Aikaisessa olivat ensimmäiset kyyhkytkin - ensimmäiset olivat jo tunti ennen auringonnousua mutustamassa herneitä ja rukiita hyvällä maulla. Muutama kaveri katseli ahneimpien touhuja vehreistä koivuista.

Aamulento ei ollut mitenkään erityisen vilkas. Lento jatkui tasaisen harvana pitkin päivää ja muutamia pudotuksia tehtiin aika ajoin. Perinteisesti ensimmäiset saaliit pääsivät saman tien trangian pannulle uusien pottujen viereen. Kastikeainekset olivat kovasti perinteisestä poikkeavia, joten saimme reissulla kokea myös uusia makuelämyksiä.

Kyyhkyjahti voi alkaa, tänne päin - uhuuuhuuuhuu

 

Oho, ei mennyt kutsuhuuto vissiin ihan putkeen...


Kyyhkyjahtialueen fauna oli oikein hyvin katettu ensimmäisenä päivänä. Passissa pyörähti kyyhkysten ja hirvien lisäksi ainakin kurkia, hanhia, närhiä, variksia, korppeja, kotka ja hiirihaukka.

Aikahyppy sorsapassiin...

 Varhainen mato linnun nappaa - ensimmäisenä pelipaikalla

Kurkistetaanpas varovasti olisko tuolla hyvä passipaikka?

Vähän hiljaiselta vaikuttaa!

Entäpäs tämä suunta?

No nyt alkaa näyttää jo joltakin, eiku tuonne...

Aamiainen ennen sorsanpieraisua, yö menikin mukavasti puskassa

Aurinkokin venyttelee jäseniään pikkuhiljaa, miesten kupu jo ravittu - vain sorsat puuttuvat

Ja jäivätkin puuttumaan - tällaiset aamutunnelmat korvaavat kuitenkin saaliin erinomaisen hienosti!


-Markku-

 

comments