Error
  • Error loading feed data

MarkkuPykalainen - Johtaminen, ihminen, parisuhde, erästely

Blogi siirtynyt...

Blogi on siirtynyt Hyvinvoinnin Suurlähettiläiden sivustolle - TERVETULOA!

 

Asiakkuusjohtaminen on diskriminointia - näin maikkarilla!

Eletään parin viikon takaisia aikoja – viettelin krapulapäivää ilman krapulaa ja ajattelin alkaa katsella formulaa MTV3:n Katsomon kautta. En omista tällä hetkellä mitään maksullista katselukorttia, koska niiden kaupustelijat ovat kaukana lisäarvon luomisesta asiakkailleen. Lisäarvon luominen on jo kovin kulunut fraasi asiakkuusjohtamisessa, mutta silti niin totta. Minä haluan katsella esimerkiksi jääkiekon SM-liigaa – runkosarja tulee UrhoTV:ltä, osa pleijareista kait nelosen sportilta ja finaalit vielä jostain kolmannelta kanavalta. Minun tulisi sitoutua useammaksi vuodeksi johonkin pakettiin tai useampaankin ilman mitään takuuta siitä, että lähetysoikeudet pysyvät jollain tietyllä yhtiöllä. Eikä minua kiinnosta pätkän vertaa kenenkään lähetysoikeudet, vaan SM-liiga ja mieluusti vielä JYP:n pelit. Tällä toimialueella ei ole valitettavasti mietitty sekuntiakaan, mikä tuottaa asiakkaalle lisäarvoa. Onneksi vaihtoehtoisiakin ratkaisuja nykyään löytyy ja pian maksukorttikanavapakettihässäkät tulevat kuolemaan pois.

Register to read more...

Riskirikasta uutta vuotta!

On otettava riskejä - vasta silloin ymmärrämme täysin elämän ihmeen. Joka päivä on hetki, jolloin on mahdollista muuttaa kaikki se, mikä tekee meistä onnettomia. Joka päivä yritämme teeskennellä, ettemme huomaisi tätä hetkeä, ettei sitä olisi olemassa. Mutta se joka on valpas, löytää tuon hetken. Se saattaa piillä hetkessä, jolloin työnnämme avaimen aamulla oveen, hiljaisessa illan tuokiossa tai niissä tuhansissa asioissa, jotka vaikuttavat meistä samanlaisilta. Hetki on olemassa - hetki, jolloin meillä on kyky tehdä ihmeitä. Hetki auttaa meitä muuttumaan, etsimään unelmiamme.

Kiire?

Register to read more...

Kiire syö tuloksia - joulupöydässäkin

Kiire on tunne. Kiire on valinta. Se on valinta, jota me pidämme erittäin tärkeänä – jopa usein tärkeämpänä kuin unta tai ravintoa. Monelle joulun aika ja vuoden loppu ovat kaikkein kiireisintä aikaa. Pitää rakentaa täydellinen joulu ja työmaalla on pakko saada tuotteet ja laskut lähtemään, vaikkei asiakas niitä tarvitsisikaan. Eihän sitä tiedä, vaikka seuraavaa vuotta ei koskaan tulisikaan.

Register to read more...

Tasa-arvoa vai suvaitsevaisuutta?

http://www.joearrigo.com/2013/04/03/pope-joan/Tasa-arvo – aina yhtä ajankohtainen teema, mutta monestiko mietimme, mitä tasa-arvo tarkoittaa? Olemme erittäin vaikealla alueella jälleen, kun mietimme arvoja, jotka meillä jokaisella on omamme.

Tärkeämpi useimmille naisille: ura vai perhe?

Aika usein tasa-arvo mielletään sukupuolten väliseksi samanarvoisuudeksi, unohtaen välittömästi, että meillä jokaisella on yksilölliset arvot. Tästä tyypillinen esimerkki on keskustelu ”Naisten euro on 82 senttiä”. Uskallan väittää, että ne arvovalinnat, jotka johtavat uralla etenemiseen ja sitä kautta usein korkeampiin ansioihin eivät jakaannu tasaisesti miesten ja naisten kesken. Jos otetaan vertailuun, vaikkapa perhearvot suhteessa arvoihin edetä uralla – mielestäni jopa  82% tuntuu kovasti korkealta luvulta. Tästä yhtälöstä ei seuraa kenenkään laskuopilla sitä, että ansiotaso voisi olla miesten ja naisten välillä sama. Asiaa yritetään korjata eduskuntaa myöten erilaisilla kiintiöillä eli tehtävään ei valita soveltuvinta henkilöä vaan soveltuvin nainen – onko tasa-arvo ymmärretty oikein?

Register to read more...

Yrittäjät ovat joko tyhmiä tai hulluja!

Ja juuri sen takia monet yrittäjät menestyvät erinomaisesti – mitä sitten menestymisellä tarkoitetaankaan. Tähän lopputulemaan tulin luettuani kirjan Taivas+Helvetti. Hullu tuntee menestyvänsä aina, vaikka takana olisi pari konkurssiakin. Tarpeeksi hullu kun on, niin aina jaksaa yrittää vielä kerran ja lopulta yritysidea on riittävän hullu onnistuakseen. Toinen vaihtoehto yrittämiseen näyttäisi olevan, että on tarpeeksi tyhmä. Tyhmä on sanana kovin tyhmä, mutta tarkoitan tällä sitä, että moni yrittäjäksi alkava, ei todennäköisesti tiedä yhtään mitään, mitä liiketoimenjohtaminen pitää edes sisällään saatikka, miten sitä pitäisi johtaa. Ja todennäköisesti juuri siksi heillä on mahdollisuus menestyä. Pelko ei ole läsnä, vaan vallitseva tunne onkin intohimo.

Register to read more...

Aivot - paska ja laiska elin

Muutos vaatii aivoilta kovaa työtä. Eivät aivot sitä halua. Ne haluavat päästä mahdollisimman helpolla, niin kuin kaikki muutkin elimet ja lihakset. Valitettavasti aivot ovat elimien osalta erikoisasemassa. Ne voivat käskyttää helposti kaikkia muita, mutta itseään ne eivät halua rääkätä.

Persettä kyllä jaksetaan hinkata!

Kun ihminen kohtaa omalle näkemykselle vastaisen ajatuksen, ilman työtä, aivot hylkäävät sen kyseenalaistamatta: Homoliitot – hyyyiii, ei käy, ei ole ennenkään käynyt. Jos oikein pinnistelee, niin kerran voi pohtia asiaa tarkemmin ja tulla samaan tulokseen. Niinpä – kerran tai jopa kaksi ja muutosta ei tapahtunut. Onpa se kumma elin tuo aivot – eivät meinaa muuttua kahdellakaan toistolla. Moni kyllä jaksaa persettä hinkata kyykkytelineessä satoja toistoja, jotta se muuttuisi, mutta aivoja olemme yleensä hyvin haluttomia muokkaamaan oikeasti. 

Register to read more...