Error
  • Error loading feed data

Töitä 40h/vko! Kuka hullu jaksaa?!

http://www.esquire.com/style/answer-fella/difference-sweat-tears-0310Vastikään ehdotettiin suomalaisen kilpailukyvyn edistämiseksi palkansaajien työajan pidentämistä 37,5 viikkotunnista 40 viikkotuntiin. Ehdotus on mielestäni käsittämätön, varsinkin kun samassa yhteydessä puhuttiin myös paikallisen sopimisen lisäämisestä. Olisi kovin yksinkertaista, jos läsnäolon lisäämisellä parannettaisiin kilpailukykyä.

x[h]/vko, kun x=vakio

Minun maailmassani kilpailukyky muodostuu motivoituneesta ja hyvinvoivasta henkilökunnasta, joka toimii tehokkaasti ja innovatiivisesti. Siihen ei päästä pakottamalla työaika x[h]/viikko, jossa x=valtakunnallisesti sovittu vakio.

Register to read more...

"Jaa"-kiekon MM-valierä

http://www.iihfworlds2014.com/en/games/2014-05-22/CAN-vs-FIN/Tänään on jälleen hieno suomalainen urheilupäivä – tulossa MM-lätkän välieräpeli Suomi-Tsekki. Jääkiekon MM-kisoja varjostavat aina kommentit, etteivät mukana ole parhaat pelaajat ja pelien taso on surkeaa. Onko nyt menossa "Jaa"-kiekon MM-valierät? Itseäni asia ei häiritse. Käydäänhän muutenkin katsomassa vaikkapa suomalaista jalkapalloa - jopa divaritasoista. Kiekko on joukkuelaji ja on hieno seurata itse pelin lisäksi joukkueiden kehittymistä ja spekuloida mitä tapahtui ja miksi. Joukkue on joukkue niillä pelaajilla, jotka ovat mukana. Parhaan mausteen keskusteluihin tuo, ettei kenelläkään ole asioihin mitään faktaa.

Register to read more...

Hyvinvoinnin Suurlähettiläät tarjoaa hyvinvointia työyhteisöihin

Kokemuksellinen ryhmän kehityspäivä

IlmainenTyöyhteisön kokemuksellinen kehityspäivä yhdistää perinteisen ja hauskan tyky-päivän sekä ryhmän toimintaa eteenpäin vievän koulutuspäivän. Jokaiseen kehityspäivään on rakennettu ryhmädynamiikkaa eteenpäin vieviä elementtejä. Saat päivän perusteella havaintoni ryhmässäsi esiintyvistä ilmiöistä, joiden avulla voitte kulkea eteenpäin ryhmänne kehityskaarta kohti intohimoisesti perustehtävää suorittavaa unelma-tiimiä. Kehityspäivä rakennetaan haluamasi teeman ympärille. Tarjolla olevia teemoja: ryhmädynamiikka, luonto, itsensä johtaminen, liikunta, kilpailu ja pikkukoulu.

Register to read more...

Johtajan 7 kuoleman syntiä

http://galbite.com/brad-pitt-best-moments-movies-scenes/Viimeksi pohdin johtajalta toivottuja ominaisuuksia – nyt tarkastellaan vähemmän toivottuja. Jo varhainen kristinoppi tuntee seitsemän kuolemansyntiä: ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, kohtuuttomuus ja himo. Eivät näiltä paheilta säästy johtajatkaan.

  1. Ylpeys. Valitettavan moni johtaja ajattelee, että viisaus on yksin hänessä itsessään tai korkeintaan lähipiirissä. Vielä yleisempää on, että maailman ajatellaan olevan sellainen kuin juuri minä sen näen.
  2. Kateus. Kadehditaan toisen menestystä. Valitettavasti tämä vie paljon energiaa, joka on pois monesta paljon tärkeämmästä asiasta. En voi itsekään sanoa välttyneeni kateuden tunteelta – voitko sinä?
  3. Viha. Usein on tullut nähtyä ja kuultua, kun johtavassa asemassa oleva henkilö haukkuu kollegaansa. Minulle tällainen käytös viestii vihasta. Menestyvä johtaminen vaatii toimivaa ryhmädynamiikkaa. Jos esimerkiksi johtoryhmän jäsenet haukkuvat toisiaan – väitän, ettei sen yrityksen viimeisellä rivillä plussa-merkkiä ole näkyvissä.

    Register to read more...

Mikä tekee johtajasta myönteisesti poikkeavan – jopa hullun? Johtajaominaisuuksien TOP5!

Mika Waltari: Sinuhe Egyptiläinen

  1. OPI! Tärkeimpänä ominaisuutena pidän oppimista. Ymmärtämystä siitä, että minun tapani ajatella ei ole ainoa ja harvemmin edes järkevin tapa. Opi nuoremmilta, opi organisaation joka tasolta, opi kokeneimmilta, opi lapsilta, opi luonnosta – pidä mielesi avoimena, oppia on tarjolla joka paikassa.

    Register to read more...