Error
  • Error loading feed data

Aivot - paska ja laiska elin

Muutos vaatii aivoilta kovaa työtä. Eivät aivot sitä halua. Ne haluavat päästä mahdollisimman helpolla, niin kuin kaikki muutkin elimet ja lihakset. Valitettavasti aivot ovat elimien osalta erikoisasemassa. Ne voivat käskyttää helposti kaikkia muita, mutta itseään ne eivät halua rääkätä.

Persettä kyllä jaksetaan hinkata!

Kun ihminen kohtaa omalle näkemykselle vastaisen ajatuksen, ilman työtä, aivot hylkäävät sen kyseenalaistamatta: Homoliitot – hyyyiii, ei käy, ei ole ennenkään käynyt. Jos oikein pinnistelee, niin kerran voi pohtia asiaa tarkemmin ja tulla samaan tulokseen. Niinpä – kerran tai jopa kaksi ja muutosta ei tapahtunut. Onpa se kumma elin tuo aivot – eivät meinaa muuttua kahdellakaan toistolla. Moni kyllä jaksaa persettä hinkata kyykkytelineessä satoja toistoja, jotta se muuttuisi, mutta aivoja olemme yleensä hyvin haluttomia muokkaamaan oikeasti. 

Register to read more...

Riskirikasta uutta vuotta!

On otettava riskejä - vasta silloin ymmärrämme täysin elämän ihmeen. Joka päivä on hetki, jolloin on mahdollista muuttaa kaikki se, mikä tekee meistä onnettomia. Joka päivä yritämme teeskennellä, ettemme huomaisi tätä hetkeä, ettei sitä olisi olemassa. Mutta se joka on valpas, löytää tuon hetken. Se saattaa piillä hetkessä, jolloin työnnämme avaimen aamulla oveen, hiljaisessa illan tuokiossa tai niissä tuhansissa asioissa, jotka vaikuttavat meistä samanlaisilta. Hetki on olemassa - hetki, jolloin meillä on kyky tehdä ihmeitä. Hetki auttaa meitä muuttumaan, etsimään unelmiamme.

Kiire?

Register to read more...

Epäonnistukaamme!

Jussi Muurikainen nosti Taivas ja Helvetin Jyväskylän aluetapahtumassa esille tärkeän taidon – epäonnistumisen. Se on taito, jota vähemmän harjoitellaan, mutta todella usein joudumme toimimaan epäonnistumisten kanssa. Jussin nosto liittyi yrittäjyyteen. Vajaan vuoden yrittäjyyden opettelemisen jälkeen on helppo yhtyä Jussin ajatukseen. Tärkein taito on ollut sietää epäonnistumisia, kasata paketti uudelleen ja lähteä taas innosta puhkuen yrittämään.

Epäonnistuminen

Register to read more...

Kuuntele ja arvosta nuorta!

Nuoruusvuosina, fysiologisten ja hormonaalisten muutosten yhteydessä, osalla nuorista myös ongelmakäyttäytyminen lisääntyy. Lukuisista tutkimuksista huolimatta, ei selviä johtopäätöksiä syistä ole pystytty vielä tekemään. Samat hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa sekä negatiivista että positiivista käyttäytymistä. (Nurmi, ym., 2010, 126)

Yhdeksi psyykkisen oireilun ongelmatekijäksi on tulkittu puberteetin varhainen alkamisaika suhteessa ikätovereihin, kun siihen yhdistyvät vanhempien kielteiset ja autoritääriset kasvatustavat (Nurmi, ym., 2010, 127).

Vapaakasvatusta, autoritääristä vai vapaata kasvatusta?

Register to read more...

Älä pelkää - ole huoleti

On synkkä syksy, pimeää, mustaa ja märkää. Kaduilla ihmiset vaeltavat ilman nähtävää päämäärää. Kukaan ei vilkaisekaan toisiinsa - puheesta puhumattakaan. Televisio, lehdet, radio ja sosiaalinen media mässyttävät jokaisella katastrofiuutisella. Me lähdemme peliin mukaan kauhistelemalla ja jakamalla, vaikka samalla pelkäämme ja voimme sitä kautta pahoin. Someen iskostunut lause ”Sharing is caring” unohtuu.

pelko

Register to read more...